logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 08:42:21 - 22/06/2018
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Activitats de Turisme actiude Natura, motor de desenvolupament sostenible dels territoris transfronerers Pirinecs

16-08-2017

 .

Activitats de Turisme actiu de Natura, motor de desenvolupament sostenible dels territoris transfronterers Pirinencs

El projecte NATTUR sol·licitat per l’àrea de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà és finalista a la convocatòria POCTEFA.

El Servei de Turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, conjuntament amb el  Consell Departamental de l'Arieja, l'Agència de Desenvolupament Turístic de l’Arieja, l’Universitat de Toulouse i la de Girona  en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Cerdanya, treballen conjuntament i avancen satisfactòriament en la convocatòria POCTEFA de la la Unió Europea, amb el projecte NATTUR.

El projecte NATTUR (acrònim de Natura i Turisme) parteix de l'objectiu d'impulsar les activitats al medi natural als tres territoris que hi participen, el Berguedà, l'Arieja i Girona. L'objectiu és fer d'aquests espais un àrea viva, preservant l’entorn natural amb una coordinació que uneixi sota una mateixa estructura agents turístics, empreses, administracions i institucions acadèmiques del territori.

El passat mes de maig es van presentar tots els requeriments necessaris per a accedir a la segona fase del procés. Aquesta segona fase, estava enfocada a justificar cada una de les accions que s'havien presentat amb anterioritat, on es va haver d'aportar informació addicional que recolzessin cadascuna de les accions que estaven proposant des d'un inici.

Hem de recordar que amb aquesta convocatòria es pretén estructurar i acompanyar el desenvolupament de les empreses turístiques d'aquest sector perquè augmentin en nombre i en qualitat. Millorant l'oferta turística sostenible per afavorir l'economia, valoritzar el patrimoni natural i optimitzar els impactes en els territoris.

Després d’aquest recorregut, el passat 15 de juliol es va donar el vistiplau conforme la candidatura del Berguedà representat per l’Agència ha estat inclosa dins del grup de candidatures finalistes. Passant a la fase d’instrucció final, i postulant-se amb moltes opcions per ser aprovada i acabar-se materialitzant.

Ara toca afrontar un nou període d'espera, que s'allargarà fins a finals de novembre, en el qual es sabran quines seran les candidatures escollides com a millor projecte per revaloritzar i dinamitzar els territoris que representen.

Llista de candidatures admeses a la segona fase de la 2a convocatòria de projectes INTERREG V-A POCTEFA

Dossier de projecte de millora i estructuració de l'oferta turística de Natura del Territori

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de