logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 11:11:52 - 26/03/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Diputació de Barcelona, l´Agència de Desenvolupament del Berguedà i PIMEC Catalunya Central enceten la 4a edició del programa “Accelera el Creixement”

12-05-2015

.

• El programa permetrà que 50 pimes més, accelerin el seu creixement
• El termini d’inscripció durarà fins al proper 5 de juny
• La bona valoració de les 150 empreses participants en les tres edicions anteriors del programa avalen l’aposta per una nova convocatòria

El programa “Accelera el creixement”, impulsat entre la Diputació de Barcelona i PIMEC, ha iniciat la seva quarta edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.


L’Agència de Desenvolupament del Berguedà com a Centre Local de Serveis a les Empreses i PIMEC Catalunya Central faran el procés d’anàlisi i selecció de les pimes del territori perquè puguin participar en aquest programa.

Les pimes que vulguin presentar-hi la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny a la seu de PIMEC Catalunya Central o bé a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

La bona valoració de les 150 empreses participants a les tres edicions anteriors del programa avalen l’aposta per una nova convocatòria. D’aquestes, un 59% han treballat comercialització; un 28%, internacionalització; un 13%, estratègies de gestió d’equip directiu o processos productius.

La comarca del Berguedà ha aportat 8 empreses des de la primera edició i en aquest sentit, Eduard Barcons, gerent de l’Agència destaca “la importància per al nostre territori de disposar d’un programa que ajudi a consolidar els processos de creixement del nostre teixit empresarial”.

De la seva banda, Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central afegeix que “el nostre teixit empresarial, format, principalment per pimes ens fa arribar les seves inquietuds per consolidar la seva activitat, processos d’internacionalització i amb aquest programa l’empresa hi trobarà les eines per créixer”.

Com és habitual, les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial.

La selecció d’empreses

Un comitè de persones expertes serà l’encarregat d’avaluar les 100 candidatures preseleccionades d’entre el total de rebudes. A partir d’entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona i PIMEC persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, PIMEC configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

Passos per acompanyar el creixement

El procés d’acompanyament a les pimes participants el conformen sessions col•lectives i d’atenció individual durant quatre mesos. Enguany, el suport personalitzat del consultor/a per posar en marxa el pla de creixement operatiu a cada una de les 50 empreses ha augmentat fins a les 35 hores.

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant quatre mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant classes magistrals col•lectives, impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització, sessions d’exposició de bones pràctiques empresarials i sessions individuals d’assessorament.

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de PIMEC i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà estarà a disposició de les persones participants per atendre dubtes i incidències.
 

Contingut del web relacionat

Imatges
Accelera el Creixement
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de