logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 04:55:26 - 22/10/2018
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

El Berguedà present un any més a Gastropirineus

29-11-2017

 .

 

El Berguedà present un any més a Gastropirineus

Els dies 27 i 28 de novembre a Alp i Puigcerdà s’ha portat a terme una nova edició de Gastropirineus on s’hi apleguen alguns dels millors cuiners i productors agroalimentaris dels Pirineus. Aquest esdeveniment vol ser un punt de trobada entre professionals amb un triple objectiu: definir un catàleg de productes i plats del Pirineu, crear la marca Cuina del Pirineu i potenciar la relació entre gastronomia i turisme.

En aquesta mostra que compta amb la presència de restaurants del Berguedà i de la pròpia Agència de Desenvolupament del Berguedà com expositor, s’hi pot trobar un bullici de  presentacions, degustacions i una fira-exposició de productes i, alhora, sessions de cuina en directe.

Diferents cuiners berguedans han participat en aquestes demostracions, com Sergi Fernandez de Sherbet – Estany Clar i Xevi Poll de La Destil·leria, que han elaborat diferents propostes culinàries com: croquetes de trompetes de la mort i un sushi coreà de tonyina i diversos postres, un de tòfona i xocolata, un amb llenegues negres amb aglans i crema anglesa de cítrics,  gelat de formatge de cabra i també un gelat de ceps i vainilla.

El reconegut Enric Gràcia, micòleg  del programa “caçadors de bolets”, ha quedat sorprès de la proposta dels cuiners berguedans, destacant que tot i que havia provat diferents bolets crus, “mai havia provat llenegues crues”, realitzant una valoració molt positiva sobre aquesta innovadora proposta culinària.

La Gastropirineus és fruit de la implicació en el projecte de les cambres de comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà, de diferents Consells Comarcals… Per aquest motiu, des de l’any passat el Consell Comarcal del Berguedà és també un col·laborador en aquest projecte, i es té la voluntat que en futures edicions la mostra es porti a terme al Berguedà.

 

 

  

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de