logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 04:51:10 - 17/12/2018
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

El Berguedà renova el seu compromís amb Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses de la comarca

10-10-2018

 .

El Berguedà renova el seu compromís amb Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses de la comarca

·         El Berguedà disposa d’un punt d’atenció de Reempresa ubicat a la seu de l’ADB, que ofereix assessorament als cedents i reemprenedors de tota la comarca  

·         La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot treballen conjuntament per consolidar la Reempresa als municipis i comarques de la Diputació de Barcelona.

 

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha renovat aquest dimecres al migdia el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. La comarca disposa, des de l’abril de 2013, d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a  la seu de l’ADB on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori. 

 

A l’acte hi ha participat el president en funcions de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Francesc Ribera, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, així com el director del Centre de Reempresa de Catalunya i president d’Autoocupació, Albert Colomer

 

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot mantenen un acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. 

 

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

 

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

 

L’acord renovat d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

 

49 llocs de treball salvaguardats al punt d’atenció de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà

 

Durant el període 2012-2017, hi va haver un total de 618 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 28M d’euros. Fins el 2017 es van inscriure al programa més de 3.174 reemprenedors i 1.875 empreses cedents.

 

A la comarca del Berguedà hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 12 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 346.000 euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 49 llocs de treball als municipis de la comarca. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat a l’ADB ha assessorat a un total de 46 cedents i a 48 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

 

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.880 generant una inversió induïda de més de 83.5M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35,1% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 31% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,2% restant.

 

 

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

 

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

 

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de