logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 10:13:12 - 22/01/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

El Mercat de Cooperatives Escolars s'escapa de la pluja i tanca amb èxit la 8a edició

14-05-2018

 .

El Mercat de Cooperatives Escolars s'escapa de la pluja i tanca amb èxit la 8a edició

La 8a edició del Mercat de cooperatives Escolars del Berguedà de nou ha estat tot un èxit amb la participació de 433 alumnes i 40 professors que van crear fins a 22 cooperatives (14 a primària i 8 a secundària).

Després del muntatge de les parades, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font i el regidor de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, van inaugurar el Mercat i es va fer la imponent fotografia de grup amb tots els alumnes participants.

Podeu veure la foto de grup i un recull de fotografies del Mercat aquí.

  

Just després de d’inauguració van caure quatre gotes i semblava que el Mercat acabaria passat per aigua, però finalment el dia va aguantar i l’afluència de visitants al Mercat va anar augmentant. Durant tot el matí, els joves estudiants van donar a conèixer les seves cooperatives i van vendre els seus productes a la plaça Cim d’Estela de Berga. 

La majoria de cooperatives van vendre gairebé tots els productes. Dels beneficis obtinguts dissabte, una part seran per a una entitat social, i la resta, es destinaran a retornar el capital inicial que van posar-hi els socis i a fer una activitat d’oci pels alumnes.

Aquestes Mercat és la culminació de l’esforç que els alumnes han fet durant tot el curs escolar, a través dels programes Cultura Emprenedora a l’Escola a primària i Empresa Jove Europea a secundària, els quals tenen per objectiu millorar les seves competències emprenedores, com per exemple: el treball en equip, la cooperació, la iniciativa en la presa de decisions, l’expressió oral, etc.

Així, durant el primer trimestre, els alumnes creen i constitueixen una cooperativa. En el segon trimestre treballen els productes. Mentre que en el tercer trimestre, en fan la comercialització i tancament de la cooperativa.

El projecte compta amb la participació imprescindible dels centres educatius que acompanyen l’alumnat en el procés de creació i desenvolupament de les cooperatives durant tot el curs escolar. La iniciativa és organitzada des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l’Ajuntament de Berga i finançada per la Diputació de Barcelona.

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de