logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 10:59:49 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

El tèxtil Berguedà al costat de la innovació dels teixits de tot el món en la Demo Week

28-11-2018

 .

El tèxtil Berguedà al costat de la innovació dels teixits de tot el món en la Demo Week

La Demo Week de Texinnova arriba al Berguedà de l’10 al 14 de desembre, una important trobada pel sector tèxtil al Berguedà, on startups del sector tèxtil de tot el món ens visiten per conèixer casos d’èxit, generar networking i poder donar a conèixer el seu projecte a potencials inversors.

 

La Demo Week és la cirereta del pastís del programa Texinnova impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que amb aquesta acció pretén millorar el sector tèxtil territorial ajudant en la creació de noves empreses innovadores, afavorint la inserció laboral, potenciant la competitivitat, facilitant el camí del disseny i el procés de fabricació de producte i aportant coneixements i tècniques innovadores.

 

Texinnova és una formació especialitzada centrada en la creació de projectes personals en el sector tèxtil, donant també suport tècnic, comercial i de finançament a través de 140h de formació online aglutinades en 12 setmanes i focalitzades en el Learn Startup per desenvolupar producte, concretar el model de negoci i escalar la solució.

 

L’activitat estrella per la materialització d’aquests objectius és la Demo Week, en la qual ens visitaran empreses de Estats Units, Índia, Regne Unit, Nigèria, Itàlia i Brasil; les quals busquen inversors o punts de col·laboració amb altres empreses per incorporar productes a les seves webs.

 

En aquesta intensa setmana es realitzaran diferents tallers i presentacions al Canòdrom de Barcelona, amb ponents com Lucia Alcaina, Naiara Chaler, Marc Bernadich, Simon Lee, Ander Orcasitas, Alex Huertas,  i altres encara per confirmar. També es realitzaran visites a empreses i diverses activitats a Berga, Manresa i Igualada; coneixent de prop empreses vinculades al sector tèxtil, 3 de les quals ubicades al Berguedà: Filats Gonfaus, Tèxtil Tapias i Techni Tiger.

 

Aquesta és una gran oportunitat per millorar i fer més fortes les empreses tèxtils del Berguedà i crear noves empreses així com impulsar nous projectes emprenedors en el sector tèxtil a la comarca. El sector tèxtil al Berguedà no està mort! sinó que està vivint una segona joventut que ha d’anar de la mà del comerç internacional i de la innovació en les fibres que encara té un llarg camí per recórrer, però que passa per iniciatives que posin en primera línia mundial les empreses locals i establint relacions amb països i marques pioneres del sector.

 

Aquest programa està impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de Catalunya Empren, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu, i amb la col·laboració de Peninsula, la FUB-Universitat de Manresa i Innotex Center.

 

Empreses visitants a la demo Week:

·         www.clotify.com (Polonia): Web de venda de roba d'altres marques online

·         www.sourceitright.com (India): Web de venda online de teixits

·      www.nolahelan.com (Estats Units): Marca de vestits de cocktail i tecnologia de realitat augmentada per les webs d'ecommerce

·         www.waixo.com (País Basc): Web de venda online de teixits

·         www.onairshopping.es (Barcelona): Web de localització de roba de botigues físiques

·         www.pureelectric.it (Italia): Marca de roba d'anar amb bicicleta elèctrica

·      TNS Antimicrobial Solutions (Brasil): Fàbrica de components químics amb aplicacions pel món textil

·         www.360creativehub.com (Nigeria): Coworking específic de textil

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de