logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 12:31:57 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

El tresor dels càtars. El primer llibre infantil del Camí dels Bons Homes

17-12-2018

 .

El tresor dels càtars. El primer llibre infantil del Camí dels Bons Homes

Diu la llegenda, que els càtars van amagar un tresor magnífic, que a dia d’avui, segueix sent un misteri. La Violeta i el Crac, protagonistes del conte El tresor dels càtars, s’endinsen en el Camí dels Bons Homes i al Camí de l’últim càtar, amb el convenciment que el tresor es troba en algun punt d’aquests camins.

Aquest és el misteri que presenta el primer llibre infantil vinculat al Camí dels Bons Homes, el camí que van fer els càtars cap al vessant sud del Pirineu fugint de la Inquisició que els perseguia, i que s’endinsa en un fantàstic viatge pel territori Càtar. Un conte imaginari que, a través del tresor desconegut, aproxima als lectors als fets transcorreguts en aquella època de l’edat mitjana.

El tresor dels càtars neix de la voluntat de la seva escriptora, Montse Subirana, primera gerent del Camí dels Bons Homes i qui, juntament amb Rafel López-Monné, ha escrit la Guia “A peu per camins de càtars al Pirineu Català”, també editada per Arola Editors amb el suport del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes i diverses institucions vinculades al Pirineu.

L’edició del nou llibre, escrit per Montse Subirana, il·lustrat per Susanna Campillo i editat per Arola Editors; compta des del seu inici amb el suport del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes que, a les portes de celebrar el seu 20è aniversari, segueix innovant i apostant per aquelles propostes que fan créixer el camí més enllà del seu recorregut primerenc. El llibre ha tingut també el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i del programa de fons europeus POCTEFA “INTERREG V-A España-Francia-Andorra”.

La publicació del llibre respon a la voluntat de fer més proper el Camí dels Bons Homes als més petits, fent que se’l sentin com a part del seu territori proper i ensenyant-los part de la història que va marcar el Pirineu.

Amb aquest llibre pretén apropar al públic més familiar el Camí dels Bons Homes per propiciar que vinguin a conèixer i experimentar aquesta ruta en primera persona, coneixent també els territoris per on transita, en estades més curtes de caps de setmana o festius.

Si tu trobessis un tresor, què t’agradaria que fos? En endinsar-se al Camí dels Bons Homes la Violeta i el Crac ho tenen claríssim.

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de