logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 01:44:28 - 26/03/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Es consolida l'Escola d'Estiu per persones Emprenedores al Berguedà

16-07-2018

 .

Es consolida l'Escola d'Estiu per persones Emprenedores al Berguedà 

El Director General de la Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, encapçala la ponència de la cloenda de l’Escola d’Estiu per Persones Emprenedores, que en la seva 10a edició ha acollit 15 alumnes i que al llarg d’aquests 10 anys hi ha passat prop de dos cents alumnes amb projectes emprenedors.

 

L’Escola d’Estiu per Persones Emprenedores creada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà al 2009 com a projecte innovador i que molts altres territoris han replicat, com és el cas del Lluçanès i el Moianès, esdevé ja un projecte consolidat al Berguedà que ha donat suport, formació i orientació per a 191 projectes emprenedors, molts dels quals segueixen en funcionament actualment.

 

Durant la primera quinzena de juliol, des d’un enfoc totalment pràctic i amb una nova metodologia implementada per la Fundació Universitària del Bages (FUB) que quantifica el procés emprenedor amb actituds, capital i habilitats emprenedores; s’ha introduït als alumnes en la creativitat, la construcció dels fonaments d’un negoci, les habilitats necessàries per a emprendre, la identificació de recursos, tràmits fiscals i administratius, l’elaboració d’un pla d’empresa  i l’inici de l’activitat.

Els alumnes han pogut elaborar i consolidar la seva idea de negoci,   permetent-los veure les debilitats i els punts de diferenciació del seu model abans de la seva posada en pràctica o en les fases inicials de l’activitat, i alhora, generar sinèrgies entre els participants.

Les sessions han anat a càrrec de  professorat de FUB i altres professionals experts en diferents sectors. Incloent d’aquesta manera a un conjunt heterogeni de docents: empresaris, pedagogs, gestors administratius, consultors en màrketing...

La cloenda de l’Escola d’Emprenedors, realitzada el divendres 13 de juliol, es van presentar els diferents projectes emprenedors que els alumnes han treballat i madurat durant el curs. Els quals incloïen projectes de botigues on-line de samarretes, turisme solidari, hostaleria, activitats ambientals al Berguedà, cuina vegana, pallassa-cooperativa, acadèmia d’anglès, botiga electrònica per arreglar tablets, mòbils... entre d’altres projectes.

Al llarg de la cloenda també es va gaudir de la ponència de Joan Cavallé, Director General de la Caixa d’Enginyers, el qual va posar de relleu els valors de l’entitat financera de base cooperativa basats en la confiança, la transparència, la proximitat emocional amb les persones, la relació i la satisfacció del soci-client. Experiència que queda avalada amb el volum de socis-clients de la Caixa d’Enginyiers, que ja arriba a 175.000.

Aquest projecte d’impuls de l’emprenedoria al Berguedà es relliga amb altres projectes desenvolupats per l’Agència com el projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME); l’Empresa Jove Europea (EJE); el Projecte Educatiu de Tecnologia, Innovació i Treball (PETIT) i el Concurs d’Idees Emprenedores. Que conjuntament amb tots els programes i projectes de formació, assessorament i acompanyament a empreses, cooperatives, autònoms i emprenedors es pretén fer del Berguedà un territori amb capacitats i habilitats emprenedores que garantitzin la creació de llocs d’ocupació i creixement de la riquesa econòmica i social, preservant l’entorn i generant un ecosistema que retroalimenti els projectes de negoci propers. Estem parlant d’un Berguedà que sigui terra de futurs.

 

Prova d’aquesta aposta de futur i dels resultats del projecte de l’Escola d’Estiu per Persones Emprenedores és la implementació de projectes al Berguedà que han nascut o millorat a través d’aquests 10 anys de l’Escola d’Emprenedors.

 

Una Escola d’Estiu de Persones Emprenedores que no es podria tirar endavant si no es contés amb la col·laboració de: La FUB, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, la Diputació de Barcelona, Catalunya Empren i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de