logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 09:01:33 - 22/01/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Expo Innova PETIT, la innovació a casa nostra

16-05-2018

 .

Expo Innova PETIT, la innovació a casa nostra

El proper dijous dia 17 de maig al matí es presentaran els projectes d’innovació tecnològica que han realitzat 5 centres educatius de secundària del Berguedà en l’EXPO INNOVA PETIT. Els alumnes presentaran el seu prototip davant d’experts, innovadors, empresaris i electes de la comarca al institut de Puig-reig.

Aquest acte és la culminació del treball realitzat dins el Programa PETIT (Programa educatiu, Tecnologia, Innovació i Treball), que es fomenta la innovació tecnològica, la creativitat i l’esperit emprenedor a l’ESO, i que aquest any hi ha participat fins a 103 alumnes de: INS Puig-reig, INS Pere Fontdevila, Escola Xarxa, Vedruna Berga i IES Guillem de Berguedà

El Programa PETIT és un projecte creat per Valnalon i impulsat i coordinat a la comarca per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la complicitat i participació dels diferents centres educatius, on l’alumnat conforma diferents equips d’innovació a l’aula. Cada equip el componen 3 o 4 alumnes, els quals dissenyen i creen un producte innovador que millora la qualitat de vida de les persones, treballant de manera autònoma a través d’un ensenyament guiat.

INNOVA PETIT es planteja el repte de fomentar la comunicació, creativitat, innovació i el desenvolupament de capacitats emprenedores entre els diferents agents socials, de la mà de l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria.

En la primera fase del procés, observen i analitzen l’entorn per detectar necessitats o problemes. Un cop detectats, generen idees que poden dona-ls’hi una solució tangible. Analitzen la viabilitat de cada idea i seleccionen la més factible, convertint-la en realitat. Entrant així a la segona fase del projecte, la construcció del prototip. Finalment, veuen les possibilitats de comercialització del mateix i treballen en la última fase encaminada al llançament del producte, presentant-lo a la EXPO INNOVA PETIT.

Al llarg d’aquest procés també s’han realitzat visites i assessoraments per part d’experts de l’OEPM (Oficina Espanyola de Patents i Marques), on s’expliquen com es pot protegir la propietat intel·lectual i industrial, molts casos de com s’han convertit en realitats projectes i prototips que ara són d’us comú entre la majoria de la població. Centrant l’atenció en la importància de la innovació i la creativitat per donar resposta a les necessitats de la població, amb nous instruments fruits de la imaginació.

Aquest projecte suposa la primera trobada entre molts joves i la innovació. No es tracta només de promoure l’ús de les tecnologies, sinó que introdueix la innovació com a principal factor per al desenvolupament de les competències, augment de la creativitat, foment de la creació de noves empreses i impuls de l’esperit emprenedor dels ciutadans.

La riquesa de la trobada radica en la possibilitat que tenen les persones joves i personal docent, professionals de l’educació i famílies, empreses i entitats de compartir experiències i comprovar com diferents idees solucionen diferents complexitats pròpies de la vida diària.

Aprendre jugant és la manera més eficaç d’adquirir nous coneixements i mitjançant aquest projecte les i els participants compartiran l’experiència de pensar, construir i defensar prototips senzills que milloren i produeixen canvis en objectes de la seva vida quotidiana.

 

L’acte de presentació dels prototips en la EXPO INNOVA PETIT està obert a tots els públics.

Consulta el programa de l'EXPO

 

 

 

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de