logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 10:39:17 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Festa de l'Arròs de Bagà 2019

28-01-2019

 .

Festa de l'Arròs de Bagà 2019

La Festa de l’Arròs de Bagà ja és una tradició arrelada que es celebra el segon diumenge de febrer. Enguany el 10 de febrer es la data assenyalada, per donar continuïtat a una de les festivitats més antigues del municipi, que es troba descrita a l’arxiu de Bagà des dels inicis de la fundació del poble, al segle XIII, quan els Cònsols (els antic regidors) recaptaven donatius per oferir un àpat a la gent més necessitada.

 

En l’actualitat, la Festa de l’Arròs  reuneix als vilatans i persones de fora del poble, per menjar una gran paella a la Plaça Porxada. Es reparteixen més de 2.500 racions del plat, que es cuina amb l’ajuda de diversos baganesos i inclou gairebé 250 quilos d’arròs i 20 pollastres, en una paella de 2,8 metres de diàmetre.

 

Mentre es cuina el tradicional arròs els presents poden gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l’esbart Cadí, i que antigament havia de començar aquella parella que es casava en un temps molt proper a la festa. En l’actualitat, l’esbart fa una primera “passada” i després la gent del poble s’afegeix a la dansa.

 

D’altra banda els representants del sector gastronòmic de Bagà presentaran les seves propostes, amb les quals el visitant podrà gaudir de la celebració i després degustar un menú on l’arròs pren protagonisme per completar la diada. Per poder degustar els menús caldrà reserva prèvia i el preu oscil·larà entre 15 i 30 euros. 

 

A part, es podran trobar diferents productes típics a la fira d’alimentació artesanal, trobada de plaques de cava, balls tradicionals i tot un programa d’activitats entorn a aquesta celebració.

 

Consulta aquí els menús dels diferents restaurants que participen en aquest esdeveniment:

         Menú Cal Amagat

          Menú Cal Batista

          Menú Flor de Lis

          Menú Niu Nou

          Menú Santurari de Paller

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de