logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 11:56:13 - 18/02/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Horts Urbans i Moneda Social novetats de la Segona Setmana de l’Economia Social al Berguedà

02-10-2015

.

Del 5 al 16 d’octubre es duran a terme tallers i activitats per visibilitat a totes aquelles iniciatives que neixen amb en una filosofia basada en la cooperació.

L'economia social i cooperativa ha d'aprofitar l'avantatge competitiu que suposa la seva tendència connatural a la cooperació per tal de generar productes i serveis innovadors que responguin a les necessitats del mercat i de la societat. La cooperació i la innovació social han de ser elements clau per a la competitivitat.

Per aquest motiu, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, en el marc de la Segona Setmana de l’Economia Social al Berguedà, que es durà a terme del 5 al 16 d’octubre, ha organitzat un conjunt de conferències, xerrades i tallers per posar en relleu la importància de l’economia social i cooperativa al Berguedà.

Enguany, a més a més, de xerrades i tallers sobre la creació de cooperatives, les novetats legislatives sobre les cooperatives o emprendre en femení, es presentaran un conjunt d’iniciatives i projectes d’economia social i cooperativa que es portaran a terme al Berguedà en els propers mesos.

Per una banda, el dijous 8 d’octubre, es presentarà el projecte Digipay4Growt per la creació d’una moneda social al Berguedà, que té per objectiu l'activació dels mercats locals i la millora de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (PIMES) mitjançant un sistema de pagaments digitals condicionats.

I el dijous 15 d’octubre, hi haurà una taula participativa sobre l’evolució del horts urbans cap a l’agricultura social. Una nova pràctica agrícola que utilitza els recursos agraris per proporcionar serveis d’atenció socials o educativa a grups de persones vulnerables dels nostres pobles per frenar l’èxode rural, facilitar la inserció laboral i potenciar el desenvolupament rural sostenible de les explotacions.

També, coincidint amb la setmana de l’economia social, el dissabte 10 d’octubre es celebrarà la “Gratifira Berga. La Fira de les places” una iniciativa organitzada pel Banc del Temps del Berguedà que vol posar en valor el donar i rebre compartint el temps amb altres persones. Durant tot el matí, a les places del carrer major de Berga, hi haurà activitats per aprendre i compartir temps amb jocs, sardanes, costura, escacs, yoga,...

Les persones interessades en participar a la setmana de l’Economia Social al Berguedà, poden contactar amb el Servei d’Innovació i Empresa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

 

Per més informació

Servei d'Innovació i Empresa
Agència de Desenvolupament del Berguedà
Plaça Sant Joan, 16, 1r, 08600 Berga
Tel. 93 824 77 00 ext. 1
A/E: agencia@adbergueda.cat

 
    
Les accions estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeus


 

Contingut del web relacionat

Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de