logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 01:01:04 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Innovació, internacionalització i comercialització: el combustible que "Accelera el creixement"

18-07-2014

.

48 empreses de la província de Barcelona, de les quals 5 del Berguedà, van rebre de mans del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i del president de PIMEC, Josep González, els diplomes acreditatius de la seva participació a la segona edició del programa "Accelera el creixement", que impulsen ambdues institucions amb la col·laboració dels Centres Locals de Servei a les Empreses (CLSE) amb l'objectiu d'avançar en la recuperació econòmica.

Durant l'acte de lliurament, que va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona, el president Esteve va definir el programa com a expressió «del dinamisme i la iniciativa del país, de la seva clara vocació emprenedora i ferma voluntat innovadora», alhora que va fer una crida a continuar «treballant tots plegats, cooperant, innovant, repensant els models de negoci, aprofitant les oportunitats tecnològiques i facilitant la internacionalització de les empreses».

Les característiques de les empreses que van participar en la segona edició d'"Accelera el creixement" són que el 50% tenen entre 10 i 50 treballadors, un 60% pertanyen al sector industrial, la seva principal motivació és la internacionalització i comarcalment pertanyen als dos Vallesos (32%, Oriental i 20%, Occidental). El president va recordar que la Diputació és constant en el seu «suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses» i que això s'ha traduït en «l'acompanyament a 11.503 projectes empresarials, tant de creació com de consolidació». La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que, juntament amb PIMEC, «repetim l'experiència i l'ampliem a 101 CLSE», de tal manera que «el 31 de juliol començaran a treballar 50 empreses més».

A l'acte d'ahir també era present el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Roca, i van intervenir dues participants de la primera edició (de les empreses Grup Carinsa i Fermí Bohigas, SA), el president de PIMEC, Josep González, i el vicepresident primer de la Diputació, Ferran Civil, qui va remarcar dos trets que caracteritzen el programa: «la col·laboració publicoprivada» i el seu «suport a la petita i mitjana empresa». Civil també va glossar la figura del ponent de la jornada, el doctor en Economia per la Universitat de Cambridge i especialista en economia internacional i mercats emergents, Sanjay Peters, que va pronunciar la conferència "El creixement empresarial davant el repte de les economies emergents".

Contingut del web relacionat

Enllaços Relacionats:
Diputació de Barcelona
PIMEC
Imatges
Foto dels participants de 2a edició d'Accelera el creixement. Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de