logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 03:58:38 - 22/10/2018
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

L'Agència reparteix més de 15.000€ en premis a projectes emprenedors del Berguedà

01-12-2017

 .

L'Agència reparteix més de 15.000€ en premis a projectes emprenedors del Berguedà

Ahir es va celebrar l’acte d’entrega de premis del 6è Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà a l’Hotel Ciutat de Berga. On s’han presentat 17 candidatures repartides entre la categoria de Premi Emprenedor (12) i Premi a la Millor Idea (5).

Un any més, el concurs es desenvolupa gràcies a la organització de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, al patrocini de La Caixa i la col·laboració d’un seguit d’entitats i empreses que fan possible la realització d’aquest certamen: Cambra de Comerç de Barcelona, Hostaleria i turisme, UManresa-Vic, AIJEC, Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Regió7, Inforber, MoiAcció, CTAC, Assessoria Plana, Assessoria Coma, Assessoria Puig-reig, Gestoria Pujol, Montraveta&Hernandez Associats, Estudi Jurídic Econòmic, Plana Bagà, Gestoria Fernandez Cabra, Agroxarxa, ASPI, Assessoria Guitart, Assessoria Josep Maria Casals i Assessoria Miquela-Garriga.

Els guardonats d’enguany han sigut:

Premi a la Millor Idea: Projecte DAINA ECOBAGS – Laia Alàs

El principal objecte de la idea es realitzar una gama de bosses de ma, artesanals, amb materials reutilitzats provinents de sobrants d’indústries tèxtils de primer incorporant a les bosses propietats especifiques, com evitar les radiacions nocives de les ones de telefonia mòbil.

1r Premi Emprenedor: Projecte L’ESCAIRADOR – Maria Costa i Jordi Claramunt

L’Escairador és un projecte de nova creació, un projecte de vida. Que té la missió de convertir una petita finca agrícola, actualment sense activitat econòmica en un espai autosostenible per dur-hi a terme una nova activitat agroalimentària, basada en el processat de cereals.

2n Premi Emprenedor: Projecte MICROSPRINTS PERMANENTS – Pau Llorens

Microsprints Permanents d’Orientació consisteix en adaptar les curses d'orientació a un espai molt reduït, apropant aquest esport a nous públics gràcies a mantenir els circuits preparats de forma permanent i a realitzar-se en espais molt concorreguts.

 

3r Premi Emprenedor: Projecte PEU DE ROQUES – Maria Àngels Boixadera

El projecte pretén recuperar una finca agrícola i adaptar-la en un espai on treballar l’apicultura de forma que s’eviti la transhumància, cultivat de cereals, tasts de mel i plantes aromàtiques entre altres. També en segon terme, adaptar la casa com a turisme rural i fer-hi xarrades i formacions.

 

El certament ha comptat un any més amb el patrocini de Caixabank, el qual aporta 3.500€ en metàl·lic per dotar els premis. També el concurs segueix comptant amb la col·laboració de diferents agents (tant entitats com empreses) que fan possible dotar els premis a través de diferents serveis i que fan que el total d’aportacions ascendeixi fins sobre els 15.000€!

Aquest any, a més a més, el jurat va creure oportú distingir 3 candidatures amb un diploma acreditatiu per estar al NIB Congress de l’any vinent, cadascun valorat amb 1650 €, gentilesa de Neuroscience in Business SL.

Destacar que enguany les candidatures han sigut en la seva majoria relacionades amb el sector primari, la salut o el món esportiu, a diferència de l’any passat que la majoria de candidatures tenien un important component TIC. Tota aquesta diversitat fa que l’emprenedoria Berguedana sigui més enriquidora i transversal entre tots els sectors empresarials.

Una vegada més es posa de manifest el valor de l’emprenedoria de casa nostra, generadora d’ocupació i amb impacte al territori. Durant aquests 6 anys el total de candidatures presentades és de 111, de les quals aproximadament el 80% de les que s’han posat en marxa avui segueixen essent operatives.

Fotografies de l'acte 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de