logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 01:00:13 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

L'Any Joan Brossa s'instal·la a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

11-04-2019

 .

Fotografia: Joan Horrit

L'Any Joan Brossa s'instal·la a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

L’any passat es va iniciar una nova ruta per convertir Viladomiu Nou en una colònia creativa. L’opció de transformar la Torre de l’Amo en un espai d’arts intenses va ser el primer pas. Ara en es continua avançant, dedicant el 2019 a l’any Joan Brossa amb motiu del centenar del seu naixement.

 

Joan Brossa poeta visual, crític antifeixista, avantguardista en el sòrdid món cultural, polític y social del franquisme, amic de Tàpies i de tota una generació que va lluitar per tornar la dignitat al país, continua sent referent. Des de Civitas Cultura es considera que és un bon moment per donar-lo a conèixer amb força al Berguedà, i per portar-ho a terme es disposa del suport de la Fundació Joan Brossa.

 

La inauguració del l’any serà el diumenge 14 d’abril  i continuarà fins a finals d’octubre amb un conjunt d’exposicions  espectacles de petit format molt contemporanis.Concretament, la inauguració es farà a dues mans:

 

A les 18h s’obriran 14 exposicions que mostraran poemes de Brossa, instal·lacions brossianes de Cesc Serrat, una mostra extraordinària de pintura de set dones que plantegen, d’una manera creativa, sensibilitats molt personals entorn del ser dona en aquest món i una exposició fotogràfica de Joan Horrit sobre els edificis construïts a Barcelona en els temps en els que els Viladomiu vivien a l’Eixample.

 

A les 19h presentarem Poemes de Revolta, un recitat acompanyat amb música i creat amb motiu de l’any.

 

Durant els mesos de juliol i agost tornarà el Festival Càpsula Colònia Oberta: Any Brossa, els diumenges a la tarda a les 19h.

 

A l’estiu es presentarà una exposició d’Enric Santos, un dels millors fotògrafs de la naturalesa, cedida per d’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

 

D’aquesta manera Civitas Cultura treballa per ubicar l’espai de la Torre de l’Amo com a punt de referència dins de les experiències que estan reinventant les colònies tèxtils de Llobregat, posant el focus en la cultura, per que aquesta sigui creadora de futurs creatius compartits.

 

Per la informació més detallada podeu consultar els fulletons editats i visitar la nova web: www.civitascultura.org

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de