logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 11:42:22 - 26/03/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

L’Agència coordina les actuacions per protegir i ordenar la Riera de Merlès

08-08-2014

.

Tal i com anunciàvem el passat juny, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà està liderant el projecte de protecció, ordenació i valorització de la Riera de Merlès.

La Riera de Merlès és un corrent fluvial de 78 quilometres que transcorre per 9 municipis (Sant Jaume de Frontanyà, Les Llosses, Borredà, Lluçà, La Quar, Sagàs, Santa Maria de Merlès, Puig-reig i Gaià), de 4 comarques (Ripollès, Berguedà, Osona i Bages) i de 2 províncies (Girona i Barcelona). Aquesta riera va ser declarada Reserva Natural Parcial, i està inclosa dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN), per la seva riquesa paisatgística i la diversitat biològica.

Des d’aquest agost, l’espai de la Riera de Merlès compta amb 3 nous punts de recollida de deixalles entre el Cobert de Puigcercós (Borredà) i Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès); s’han iniciat els tràmits amb el Servei Català de Trànsit i els ajuntaments de La Quar, Sagàs i Santa Maria de Merlès per signar un conveni de col•laboració per l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació; s’han editat 2.000 flyers i 3 cartells sobre comportament cívic a l’espai natural protegit a la Riera de Merlès, en el terme municipal de Borredà.

A finals d’any, el Servei de Desenvolupament Local de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà preveu tenir redactada la proposta del Pla director integral de la Riera de Merlès, que contempli actuacions a curt, a mitjà i a llarg termini per resoldre les problemàtiques que afecten l’espai i millorar-ne l’ordenació, protecció i gestió.

El projecte de protecció, ordenació i valorització de la Riera de Merlès està coordinat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la col•laboració dels ajuntaments de Sant Jaume de Frontanyà, Les Llosses, Borredà, Lluçà, La Quar, Sagàs, Santa Maria de Merlès, Puig-reig i Gaià, el Consell Comarcal del Berguedà, el Consorci del Lluçanès, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
 

Imatges
Nou plafó informatiu a la Riera de Merlès
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de