logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 11:14:14 - 26/03/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

La Comissió de la Riera de Merlès avança en la seva ordenació i protecció

25-02-2016

 .

Des de fa un parells d’anys, els actors públics i privats implicats en l’Espai Natural de la Riera de Merlès estan participant, coordinats per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, en el disseny d’una estratègia per resoldre les problemàtiques de massificació, aparcament descontrolat, soroll, abandonament de deixalles, risc d’incendi, talls a accessos de camins, destrucció de sembrats,... que afecten l’Espai Natural Protegit de la Riera de Merlès.

Per això, s’ha estat treballant conjuntament amb les administracions públiques, entitats privades i propietaris de la zona en la creació del full de ruta per la conservació de l’espai natural protegit de la Riera de Merlès. Un document de consens que estableix un conjunt 11 actuacions en els àmbits de la protecció legal, conservació dels valors naturals, de gestió de l’accessibilitat i de restricció de l’ús públic intensiu que s’han d’anar desplegant any a any.

Així, en la reunió realitzada el passat dimarts 23 de febrer, la comissió d’ordenació pública de la Riera de Merlès ha determinat les següents actuacions per dur a terme per la propera campanya d’estiu en aquest espai natural:

Redacció i aprovació d’ordenances municipals d’usos i activitats a la Riera de Merlès amb facultat sancionadora.

Els diferents alcaldes de la zona, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’han compromès a treballar per l’aprovació d’unes Ordenances Municipals comunes sobre els usos, les activitats i el comportament cívic a la Riera de Merlès amb l'objectiu d’assegurar la conservació del patrimoni natural i el respecte als veïns del territori.

• Cercar la figura legal de Planificació i Protecció del Medi Natural i del Paisatge.

En els propers mesos, el personal tècnic del Departament de Territori i Sostenibilitat de Catalunya i de l’àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona iniciaran els treballs per cercar un instrument legal de planificació i ordenació per protegir tot el curs fluvial de la Riera de Merlès.

• Regulació i ordenació de les zones d’estacionaments.

Tot i que amb la senyalització de la prohibició de l’estacionament instal•lat en passades temporades, s’ha notat un important millora en l’estacionament i l’accés a la Riera de Merlès, els diferents representants de la comissió han fet palès la necessitat de regular i ordenar l’estacionament dels vehicles mitjançant l’habilitació d’uns espais concrets d’estacionament al llarg del tram de la Riera amb limitació de places i la prohibició de qualsevol altre estacionament.

• Divulgació i sensibilització dels valors naturals i paisatgístics de la Riera de Merlès.

Treballar estretament amb l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona (ADEFFA) per divulgar i sensibilitzar dels valors naturals i paisatgístics de l’Espai Natural Protegit de la Riera de Merlès.

La reunió de la Comissió d’ordenació pública de la Riera de Merlès ha comptat amb la participació de la nova delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, el president del Consell Comarcal i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, el representant d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Carles Castell, com també dels diferents alcaldes afectats per la Riera de Merlès, cossos de vigilància i de seguretat.

 

Per més informació

Servei de Desenvolupament Local
Agència de Desnvolupament del Berguedà
Plaça Sant Joan, 16, 1, 08600 Berga
Tel. 93.824.77.00 ext 4
A/E: agencia@adbergueda.cat
 

     

Les accions estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del programes de suport al desenvolupament local, cofinançades pel Fons Social Europeus i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Contingut del web relacionat

Enllaços Relacionats:
Diputació de Barcelona
Imatges
Imatge d'arxiu. Riera de Merlès
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de