logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 08:49:12 - 22/06/2018
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

La cuina del Berguedà sobre rodes

09-06-2017

 .

La cuina del bolet sobre rodes

L'Associació d'Hosteleria i Turisme del Berguedà, amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, promocionarà la Cuna del Berguedà aquesta Patum de 2017 i ho farà de la mà de quatre restaurants emblemàtics de la comarca i una Food Truck instal·lada al Passeig de la Indústria

En aquest sentit, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l’Associació d’Hostaleria i Turisme van veure l’oportunitat d’oferir una alternativa a l’oferta gastronòmica actual que posés més èmfasi ens els productes berguedans aprofitant aquests dies en els que la comarca s’obre al món.

Productes com el pèsol negre, la carn de porc, la vedella i els bolets tenen un reconegut prestigi a nivell de territori i l’Agència fa temps que treballa en la seva promoció a través del programa “Productes de la terra” de la Diputació de Barcelona. 

La gastronomia berguedana ha sabut aprofitar aquests productes de qualitat per elaborar els deliciosos plats de la cuina berguedana tradicional. Ara, els restauradors han fet un pas més combinant aquesta tradició i qualitat amb la moda de les food truck per demostrar que el menjar ràpid no està renyit amb la qualitat i que, a més a més, pot estar a l’abast de totes les butxaques ja que han ajustat molt els preus perquè tothom pogués gaudir d’aquests menjars.

Els Roures d’Espinalbet, El Niu Nou de Bagà, Cal Fuster de Viver i Serrateix i l’Hostal La Muntanya de Castellar de N’Hug, han creat quatre plats innovadors però inspirats en els tradicionals plats berguedans amb la voluntat d’oferir menjar de qualitat i de proximitat durant els dies de Patum i, a la vegada, promocionar la gastronomia de la comarca i els productors locals.

Els plats que podreu trobar a la Food Truck de la Cuina del Berguedà seran:

-“Tapa del dimoni dels Roures amb patates emmascarades, arengada, rosta de cansalada i bitxo” Les patates són d’Agropecuària Fígols, la botifarra negra de la Carnisseria Gonfaus  i  la cansalada de Sagàs. El dimoniet està fet pel Taller Coloma d’Avià. Plat apte per celíacs.

- “Llonguet de vedella amb salsa de bolets de l’Hostal La Muntanya” El llonguet artesà està fet a Castellar de N’Hug, la vedella és de la Cansaladeria Marmi amb IGP del Pi de les Tres Branques i la salsa està fet amb rovellons del Berguedà

- “Panada de botifarra esparracada amb ceps del Niu Nou” La botifarra està feta amb porc feliç d’Avinyó i Can Bechs, porta formatge artesà del Pujol-Orra, Cuirols i Betara i ceps del Berguedà.

- “Falafel de pèsol negre amb amanida i salsa de iogurt de Cal Fuster” El pèsol negre és del Berguedà, l’enciam és ecològic del Pàmies i la salsa està feta amb iogurt artesà de La Torre. És un plat vegetarià que pot ser vegà si es demana sense la salsa de iogurt i també és apte per a celíacs.

El toc dolç serà un pastisset anomenat “Borratxo de Patum” que va regat amb barreja i està elaborat pel Restaurant Els Roures. 

Totes aquestes delícies estaran acompanyades per cervesa o vi negre ecològics.

La cervesa és de confecció artesana i 100% ecològica feta d’ordi català fabricada per la cooperativa Berguedana Ninkasi que participarà del projecte activament per donar a conèixer el seu producte. 

La comercialització de la seva cervesa és realitza amb criteris de comercialització justa, compensen al pagès que els conrea l’ordi amb un percentatge de les seves vendes.

Com a punt final hi haurà una recepta de barreja amb gas que els restauradors han inventat per l’ocasió per fer més especial aquesta Patum de 2017.

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de