logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 12:23:43 - 19/02/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

La gran travesia en BTT del Camí dels Bons Homes

13-02-2018

 .

 

La gran travesia en BTT del Camí dels Bons Homes

Rere de la història dels Càtars en BTT! Es proposa una gran aventura amb bicicleta de muntanya: recórrer el Camí dels Bons Homes creuant els Pirineus de sud a nord en tres etapes: 12,13 i 14 d'octubre del 2018. Descobreix un itinerari turístic transpirinenc que et portarà a creuar el Berguedà, la Cerdanya i l'Arièja fins a arribar al Castell de Montsegur i Foix (França).


Aquest itinerari rememora l'exili dels càtars occitans, anomenats els "Bons Homes" que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i en contra de l'autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del segle XIII. Resseguint la remor de la història tot creuant paratges d'una bellesa extraordinària amb bicicleta de muntanya.


La Pyrenees Bike Race «Camí dels Bons Homes» és una cursa de 3 etapes, començant a Berga i acabant a Foix amb la meitat del seu recorregut en territori Francès que pretén oferir la possibilitat de creuar el cor dels Pirineus seguint el clàssic GR-107 i passant per uns paratges espectaculars. Tot el recorregut té uns 244km de distància amb gairebé 9.500m de desnivell positiu: etapa 1 de 92km amb 4.345 m; etapa 2 de 80 km amb 2.260m; i etapa 3 de 72km amb 2.830m.

 

Aquesta travessa en BTT té un format de prova tipus "open raid" de bicicleta de muntanya. Es tracta doncs, d'una prova de resistència en la qual l'organització ha d'establir alguns sectors neutralitzats (sortida / arribada de cada etapa en zones urbanes) sent la resta de les etapes cronometrades íntegrament. Estem parlant de la relació entre el transit de vehicles i els/les corredors/es, al tractar-se d’una prova que no tindrà una alta participació degut a la limitació de participants, entre corredor i corredor es pot generar un cert distanciament i en cap cas es tancarà el trànsit, però si que es regularà el recorregut per tal de protegir als participants. En tot cas la part del recorregut que es realitza per vies obertes al trànsit, són carreteres poc transitades.

 

Es pot participar de manera individual o per equips de 2, 3 o 4 bikers. Categories Individuals: M30, M40, M50 i M60 (masculina/femenina). Categories equips: Masculins, Mixtes i Femenins.

 

Tots els equips aniran equipats amb un dispositiu de geolocalització Track the Race que la organització els hi facilitarà i que hauran de tenir activat durant tot el trajecte. Aquests geolocalitzadors permetran el seguiment en temps real per a familiars i amics, a través de la app “evorama”.

 

El nombre de participants total en aquesta travessa es limita a 100, amb la voluntat de que aquest esdeveniment sigui una experiència d’un grup reduït que faciliti la relació cordial i generi un ambient de germanor entre els participants, a la vegada que no tingui un impacte significatiu en l’entorn natural.

 

Per tal de vetllar per la preservació natural dels espais pels quals es transitarà, entre diferents mesures l’organització utilitza la un manual de bones pràctiques, el qual, entre d’altres consideracions es preveu rotular els envasos de les barretes energètiques amb el dorsal del corredors/es; en els avituallaments es disposarà de garrafes per reomplir les ampolles dels bikers i també hi haurà un seguiment de tot el recorregut per part dels membres de la organització per tal de minimitzar al màxim l’impacte dels corredors/es en l’entorn natural.


Tots els inscrits i inscrites que participaran de l'aventura, diàriament realitzaran un sopar de germanor on es realitzarà el lliurament de premis del dia, el briefing de la següent etapa i es veuran les fotografies i el vídeo de l'etapa. Aquests espais de trobada pretenen generar un espai de trobada i germanor entre els participants.


La Pyrenees Bike Race «Camí dels Bons Homes» ofereix tres tipus d'inscripció: la BÀSICA sense allotjament, la PLUS amb 3 nits d'allotjament (dies 11, 12 i 13) en habitacions múltiples + 3 mitges pensions i l'opció d'allotjament a mida en els millors hotels de la zona gestionada per la nostra agència oficial Pedratour.

Les inscripcions augmentaran de preu a mesura que s’acosti la realització de la travessa:

Fins el 31/3/2018: 175,00€ (per biker)

​Del dia 1/4/2018 fins el 30/6/2018: 200,00€ (per biker)

Del dia 1/7/2018 fins el 30/09/2018: 225,00€ (per biker)

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de