logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 02:02:23 - 26/03/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

La Riera de Merlès tindrà ordenances abans de final d’any

05-08-2016

 .

En la darrera reunió de la Comissió d’agents públics la Riera de Merlès, integrada pels diferents ajuntaments, consells comarcals, consorcis, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Cossos de Seguretat i d’Emergència implicats en la gestió de la riera, es van comprometre en tenir aprovada l’ordenança reguladora de l’ús públic de la Riera de Merlès abans d’acabar el present any i en plena aplicació per la propera campanya estival.

Així, en aquesta reunió, el personal tècnic de Diputació de Barcelona i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà van presentar el primer esborrany d’aquesta ordenança reguladora amb facultat sancionadora per protegir, conservar, delimitar els usos i activitats a tot el corrent fluvial i el seu entorn, des del seu naixement a les fonts de Sant Jaume de Frontanyà fins l’aiguabarreig amb el riu Llobregat a Puig-reig.

La proposta d’ordenança pretén posar la primera pedra per resoldre les problemàtiques, els impactes nocius i els usos inadequats que causin o puguin causar efectes negatius sobre l’Espai Natural de la Riera de Merlès, com l’abandonament de deixalles, l’aparcament, l’acampada, la introducció d’espècies animals o vegetals no autòctones o la contaminació de l’aigua, establint un règim sancionador a partir de 750€ fins a 3.000€, en funció de la gravetat de la infracció.

Ara, les diferents corporacions locals realitzaran les seves aportacions i revisions a la proposta realitzada per la Diputació i l’Agència, per tal que a finals de setembre es pugui redactar la proposta definitiva per sotmetre a votació en els diferents Plens Municipals. No obstant, prèviament, s’haurà realitzat un període de consulta pública i participativa amb els veïns, propietaris agrícoles i forestals, entitats ecologistes i empreses d’activitats de la Riera de Merlès, per tal que també puguin realitzar les seves aportacions i opinions.

La voluntat es poder disposar d’una ordenança reguladora consensuada per protegir i preservar l’Espai Natural de la Riera de Merlès.

 

Jornades d’Educació i Sensibilització Ambiental a la Riera de Merlès

L’Associació de Defensa de la Fauna i la Flora Autòctona (ADFFA) i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona han organitzat un conjunt de tres jornades d’educació i sensibilització ambiental a la Riera de Merlès.

Les dues primeres jornades destinades a donar a conèixer la problemàtica de les espècies invasores que destrueix l’entorn natural per les espècies autòctones. Concretament, el 6 i el 27 d’agost es realitzaran les jornades de captura del cranc de riu invasor, de cranc de riu vermell i de cranc senyal, espècies portadores d'una malaltia, l'afanomicosis, que causa la mort de tots els crancs autòctons i provoquen la destrucció de l’hàbitat, tant pels peixos com les plantes i algues.
La darrera jornada que es durà a terme serà el dissabte 2 d’octubre, que es realitzarà una campanya de recollida de brossa i deixalles a l’entorn del corrent fluvial de la Riera de Merlès.

Les jornades d’Educació i Sensibilització Ambiental a la Riera de Merlès estan coordinades per l’Associació de Defensa de la Fauna i la Flora Autòctona (ADFFA) i per participar-hi és obligatòria la inscripció prèvia al correu electrònic a.adeffa@gmail.com.

 

Contingut del web relacionat

Imatges
Arxiu. Jornada de captura de cranc de riu invasor. ADEFFA
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de