logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 03:35:35 - 17/12/2018
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Les Colònies del Berguedà en el top 6 de destins d'excel·lència

10-11-2017

 .

Les Colònies del Berguedà en el top 6 de destins d'excel·lència

Les Colònies Tèxtils del Berguedà és un dels 6 projectes de l’arreu d’Espanya seleccionats com a destí d’excel·lència.

La proposta “Patrimonio cultural de las Colonias Textiles del Berguedà”, presentada per l’Àrea de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha estat preseleccionada en la VIII Edició dels premis EDEN conjuntament a 6 altres projectes d’arreu d’Espanya.

EDEN (European Destinations of Excellence) és un  projecte que fomenta models de gestió turística sostenible en la Unió Europea i que funciona com una xarxa d’intercanvis de bones pràctiques entre diferents regions d’Europa.

Inicialment cada autonomia selecciona un projecte i seguidament la “Secretaría de Estado de Turismo” selecciona el projecte guanyador a nivell nacional i l’envia com a "destí d’excel·lència” turística, havent-hi un projecte per cada país participant.

La selecció de destins permet destacar els valors, la diversitat i les característiques comuns dels destins turístics europeus, un dels principals objectius del projecte EDEN.

Cada any s’escull una temàtica diferent per part de la Comissió i enguany la temàtica escollida és el turisme cultural.

Aquesta iniciativa ajuda a reforçar la visibilitat dels destins europeus nous o emergents, fomenta la creació de xarxes de contacte entre els destins premiats i ha inspirat la creació d’una plataforma per compartir les millors pràctiques a nivell europeu.

El mes de juliol el servei de turisme de l’ADB va presentar una proposta dins d’aquests premis i el projecte ha estat pre-seleccionat. Per aquest motiu aquesta setmana hi ha hagut la visita dels avaluadors dels projectes per a conèixer de primera ma les colònies tèxtils del Berguedà i tot el seu patrimoni tangible i intangible.

A finals d’any es publicarà si el Berguedà és un dels guanyadors d’aquest premi a nivell europeu que no té dotació econòmica però que permet formar part d’una xarxa internacional que obre les portes a interessants projectes de cooperació. 

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de