logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 12:03:25 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Nou referent d'ocupació juvenil al Berguedà

27-03-2019

 .

Nou referent d'ocupació juvenil al Berguedà

Enguany s’inicia un nou programa anomenat “Referent d’ocupació juvenil”, que agafa el relleu als impulsors de Garantia Juvenil que fins al moment estava ubicat a l’Oficina Jove del Berguedà, i que a partir d’ara estarà al Centre de Formació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

 

Aquest canvi de rumb en les polítiques d’ocupació juvenil sorgeixen del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ha reformulat el projecte finançat pels fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu, per tal de reduir l’atur juvenil i fomentar així la incorporació de les persones joves al mercat de treball o la reincorporació al sistema educatiu.

 

Anteriorment l’impulsor derivava els joves a altres serveis oferint un petit assessorament. Amb el canvi de format el Referent d’Ocupació Juvenil pot crear un programa de treball propi ampliant així el seu rang d’acció.

 

D’aquesta manera aquesta nova figura pot incidir directament amb els joves, desenvolupant sessions grupals per analitzar i desenvolupar les competències dels joves, treballar directament amb ells/es eines per superar una entrevista de feina o un procés de selecció, ofereix assessorament en la cerca de feina, informació i orientació en l’itinerari formatiu i laboral, elaboració del currículum, definir el propi objectiu professional, eines i recursos per a descobrir les pròpies habilitats i conèixer el mercat de treball del Berguedà.

 

El referent d’ocupació juvenil que atendrà joves de 16 a 29 anys també treballa conjuntament amb altres entitats i serveis, s’està treballant en la cerca i implementació de nous canals de comunicació, així com amb l’ampliació i gestió de xarxes socials.

 

El canvi en l’òrgan de gestió en el cas del Berguedà, és degut al conjunt d’actuacions i projectes relatius a l’ocupació que es desenvolupen des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Així com moltes actuacions que implementen programes formatius amb joves amb la finalitat de retornar-los al sistema educatiu o inserir-los al mercat laboral. Aquest és el cas del programa “Singulars”, que actualment s’està portant a terme, en el que hi estan participant 18 joves i que la setmana vinent obrirà inscripcions per crear un segon grup de treball.

 

El programa “Singulars” destinat a joves de 16 a 29 anys que no estan ocupats ni al sistema educatiu, pretén canviar aquesta situació i recuperar l’interès per l’estudi i/o la integració al sistema laboral. Dividit en dues fases, el programa singulars treballa els interessos, les motivacions i l’autoconeixement de cada jove per, posteriorment en la segona fase desenvolupar una formació professionalitzadora on els joves poden decidir diferents formacions com ara: cambrer/a polivalent, electromecànica o formació en el sector del tèxtil, són àmbits amb una alta demanda de l’ocupació a la comarca.

 

Des de la creació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, l’any 2013 s’han dut a terme 23 actuacions per a la inserció de juvenil al mercat de treball que han ajudat a més de 380 joves a trobar feina o a recuperar la seva trajectòria educativa per tal de millorar el seu currículum. A través de la figura del referent d’ocupació juvenil es pretén millorar aquest servei i facilitar el retorn al sistema educatiu o la inserció al món laboral dels joves berguedans.

 

Paula Colillas és la nova tècnica Referent de l'Ocupació Juvenil al Berguedà 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de