logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 10:16:59 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

S'obre el termini per adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat de Biosphere al Berguedà

17-01-2019

 .

S'obre el termini per adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat de Biosphere al Berguedà 2019

 

Durant aquests primers mesos d’any l’Agència de Desenvolupament del Berguedà torna a donar l’oportunitat a qualsevol tipus d’empresa i també a les administracions públiques per a acollir-se al compromís per a la sostenibilitat que representa la distinció Biosphere al Berguedà.

 

Ja des del 2017 la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona van començar a treballar aquesta adhesió a nivell de província de Barcelona i al Berguedà ja són 22 les empreses que poden lluir la distinció; que són 5 associacions i administracions públiques, 9 recursos i oficines de turisme,  6 allotjaments i restaurants i 3 empreses d’activitats i serveis

 

Des de l’Agència es vol potenciar que en aquesta nova edició 2019, augmenti la participació dels ajuntaments comarcals i així com tot tipus d’empreses i entitats.

 

 

 

Després que l’Ajuntament de Gironella hagi sigut el primer a lluir aquesta distinció, s’espera arribar com a mínim als 5 ajuntaments que apostin pel compromís sostenible de Biosphere i que adaptin la seves infraestructures als estàndards de sostenibilitat i estalvi energètic.

 

Alhora també es vol fer especial esforç en que augmenti la participació de diferents sectors com els allotjaments rurals, empreses d’activitats, hotels, comerços, productors agroalimentaris, museus, associacions... per tal d’ajudar-los en millores d’estalvi energètic alhora que es treballa per un territori més sostenible. Però en qualsevol cas qualsevol tipus d’empresa o entitat pot obtenir aquesta distinció.

 

El procés d’adhesió els permet fer una autoavaluació online de les seves instal·lacions per detectar les mancances, també participen en formacions i tallers i reben finalment la visita d’un consultor que els ajuda a millorar els aspectes diversos que s’inclouen en el projecte a través d’un pla de millora. Aquest procés que està valorat en uns 300€, a les empreses/entitats que es vulguin adherir només els costarà 80€ el primer any y 40 a partir del segon.

 

Contràriament a altres certificacions, l’adhesió a Biosphere és un procés senzill, tant a nivell de documentació com alhora d’aplicar les modificacions en els establiments, locals, oficines... I al llarg de tot el procés ofereix un acompanyament guiat per part de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

 

Per aconseguir una comarca respectuosa amb el medi ambient i que camini cap a un desenvolupament sostenible cal treballar des de diferents fronts i resulta imprescindible que agents, empreses i persones tots els àmbits hi posin de la seva part realitzant petits canvis, que com bé deia el capità enciam, poden ser poderosos.

 

 

Recollida de distincions Biosphere 2018

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de