logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 12:05:02 - 27/03/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

S'inicia el programa coordenades de futur per joves que han abandonat el sistema educatiu

18-02-2019

 .

S'inicia el programa coordenades de futur per joves que han abandonat el sistema educatiu

22 joves berguedans inicien un programa per retornar al sistema educatiu i/o inserir-se al mercat laboral, implementat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

El passat 4 de febrer es va iniciar el projecte Singulars “Coordenades de futur”, destinat a persones joves de 16 a 29 anys no ocupades i no integrades en el sistema educatiu, amb l’objectiu revertir aquesta situació i recuperar l’interès pels joves per l’estudi i/o facilitar la seva integració en el sistema laboral.

En la primera fase del curs, que finalitza aquesta setmana (del 18 al 22 de febrer), s’ha portat a terme el mòdul “El viatge al Centre de la Feina”, una formació especifica per treballar els interessos, les motivacions, l’autoconeixement de cada jove i les seves competències ha desenvolupar.

La segona fase del projecte és de formació professionalitzadora, en aquest cas els joves poden decidir realitzar diferents formacions com el curs de cambrer/a polivalent, la formació d’electromecànica, o la formació en el sector tèxtil; que desenvolupa l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, però també poden realitzar altres formacions adaptades als seus interessos.

Principalment s’ofereixen aquestes tres formacions degut a les seves altes potencialitats per la inserció laboral a la comarca, ja que els sectors de restauració, electromecànica i tèxtil són àmbits laborals amb una alta demanda de llocs de treball al Berguedà.

Per últim, la fase d’inserció al mercat laboral o retorn al sistema educatiu. La tutora encarregada del projecte, guia i orienta als joves per tal de facilitar el seu accés en una primera feina, o els dóna tot el suport necessari per tal que retornin al sistema educatiu i aconseguir obtenir la titulació de la ESO.

Des de la creació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà l’any 2013 s’han desenvolupat 23 actuacions per la inserció de joves al mercat de treball que han ajudat a més de 380 joves a trobar feina o a recuperar la seva trajectòria educativa per tal de millorar el seu currículum. Enguany des de l’Agència es segueixen elaborant itineraris formatius amb acompanyament personalitzat de tutors i tècnics especialitzats, per donar noves oportunitats als joves que abandonen el sistema educatiu.

 

 

Imatges
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de