logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 12:19:49 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat

Notícies

Tret de sortida cap a una millor gestió i ordenació territorial de la Riera de Merlès

19-03-2014

.

El passat divendres dia 14 de març va tenir lloc a Berga una reunió entre les administracions implicades en la Riera de Merlès: ajuntaments, Consell Comarcal del Berguedà, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya, amb la presència, entre d’altres, de representants polítics de les corporacions locals, tècnics de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i del Consorci del Lluçanès, així com, del president del Consell Comarcal del Berguedà i del propi Delegat del Govern a la Catalunya Central.

A recordar que la Riera de Merlès és un espai que transcorre pels municipis de Sant Jaume de Frontanyà, Les Llosses, Borredà, La Quar, Lluçà, Sagàs, Santa Maria de Merlès, Puig-reig i Gaià amb un total de 77,91 km. La seva vegetació espessa, els gorgs d'aigua impecables i el valor ecològic que presenten els seus paisatges varen generar que la riera de Merlès fos inclosa dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i declarada Reserva Natural Parcial.

Amb tot, ateses les problemàtiques que malauradament afecten l’espai i de les seves enormes potencialitats de generació d’activitat productiva, el passat divendres es va aprovar la realització d’actuacions per tal de millorar-ne l’ordenació, protecció i gestió. Així, a curt termini es vetllarà per aquells aspectes que necessiten d’una intervenció immediata com la regulació i control dels accessos; vigilància; deixalles i la prevenció d’incendis. Alhora,en paral•lel, amb una visió més a mitjà termini, s’ha aprovat la redacció d’un pla director de l’espai de la Riera de Merlès, amb la voluntat que aquest document especifiqui actuacions de millora de l’ordenació i protecció,de la gestió i dels usos.

Aquest pla director -que serà coordinat i redactat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà- està previst que comenci a principis del mes d’abril i finalitzi el proper desembre. Tanmateix, aquest pla director lluny de ser un document tècnico-científic, vol comptar amb la participació i consens de tots els agents implicats a nivell públic i privat (especialment empreses turístiques, propietaris, societat civil). Així mateix, els ens públics participants en la trobada s’han emplaçat a què la taula de treball tingui continuïtat, ja que de ben segur pot ser un bon instrument de governança futura i de col•laboració territorial.

Després de la trobada del passat dia 14 de març, doncs, se’n desprèn la voluntat de què aquest proper estiu s’inauguri ja una nova etapa amb la implantació de senyalització vertical, de més informació als usuaris i visitants i d’una major supervisió i control (similar a la dels dos darrers anys). Mentre que a mitjà termini, gràcies a la bonhomia de disposar d’una estratègia consensuada i compartida, les entitats participants albiren que aquest espai s’ordeni, es protegeixi i s’impulsin les activitats ateses les seves innumerables potencialitats turístiques, culturals o paisatgístiques.
 

Contingut del web relacionat

Imatges
Arxiu. Riera de Merlès
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de