logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 10:42:22 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Actualitat > Notícies
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Una nova estratègia per un nou Berguedà

24-08-2015

.

El passat maig, la Comissió Executiva de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà va acordar iniciar un nou procés d’anàlisi, reflexió i debat per avançar en el model de desenvolupament comarcal de futur, amb la voluntat de generar visions compartides i impulsar projectes i actuacions per al desenvolupament del Berguedà.

Durant l’any 2011, en el marc del Consell Econòmic i Social del Berguedà es va impulsar l’Estratègia Berguedana 2011 – 2015, una proposta de planificació estratègica comarcal per establir una orientació de creixement econòmic, d’ocupació i desenvolupament territorial clara i definida. A partir dels eixos de formació de persones, atracció d’inversions, i innovació tecnològica s’han impulsat 14 projectes estratègics pel Berguedà.

Taula 1 Projectes de l'Estratègia Berguedana 2011 - 2015 

Avui, és necessari realitzar una revisió i actualització d’aquesta estratègia territorial atès que el seu impacte ha estat desigual a conseqüència de les profundes transformacions socials i econòmiques que ens han afectat en els darrers anys. No obstant això, el procés de concertació i planificació comarcal ha estat una metodologia útil per promoure el pensament estratègic entre els actors, per descobrir alguns errors o mancances, o impulsar la identitat del territori en termes de desenvolupament econòmic i d’innovació a mitjà i llarg termini.

D’aquesta manera, s’inicia un nou procés de reflexió i debat per establir prioritats, projectes, estratègies i reptes que haurà de fer front el Berguedà en els propers anys. El proper 9 de setembre, tindrà lloc una sessió de treball, en la qual, estan convocats ha participar els representants de les diferents administracions públiques - ajuntaments, consell comarcal, Agència, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya -, representants dels agents econòmics – ACEB, Cambra de Comerç, PIMEC, altres associacions empresarials -, representants sindical – UGT i CCOO -, Universitats, centres de recerca i centres educatius, membres d’entitats i associacions esportives, culturals i socials... en resum, una representació dels agents territorials, públics i privats, amb un paper actiu a les iniciatives de la societat berguedana.

La nova Estratègia Berguedana 2015 – 2020 ha de representar un repte important per fer visibles les apostes de futur en l’àmbit del desenvolupament econòmic i territorial de la comarca. També, un espai per la generació de compromisos i col•laboracions a l’entorn d’uns objectius prioritaris que han de permetre avançar en l’aposta d’especialització sectorial i tecnològica dins del sectors líders de la nostra economia com els recursos naturals i el turisme, l’energia i la biomassa, la indústria tèxtil i l’agroalimentària, és a dir, per remar tots en la mateixa direcció cap a un horitzó estratègic concret i definit amb un màxim de 15 projectes tractors. A més a més, el procés ha de servir per identificar, a través l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel•ligent de Catalunya (RIS3CAT), la participació del Berguedà en un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT).

Durant el mes de setembre, es durà a terme els treballs tècnics d’anàlisi, detecció i definició de projectes mitjançant grups de treball, i posteriorment, es preveu l’obertura d’un procés de participació per la incorporació de noves propostes, esmenes i priorització dels projectes. Amb l’objectiu de poder presentar la nova Estratègia Berguedana 2015 – 2020 a principis de novembre 2015.

 

Per més informació
Servei de Desenvolupament Local
Agència de Desenvolupament del Berguedà
Plaça Sant Joan, 16, 1r, 08600 Berga
Tel. 93.824.77.00 ext 6
A/E: agencia@adbergueda.cat
 
 
    
Les accions estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Desenvolupament Local i cofinançades pel Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona


 

Contingut del web relacionat

Imatges
Estratègia Berguedana 2015 - 2020
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de