logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 01:05:55 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Projectes >
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Riera de Merlès

La riera de Merlès, natura en equilibri

Gorgs d'aigua impecable i una vegetació espessa i singular caracteritzen aquest punt remot de la nostra geografia, situada entre el Berguedà, Osona i Ripollès.

El paisatge de Merlès, tot al llarg del seu curs, és una porció de naturalesa en equilibri. Conserva una vida intensa i pròpia, de gran personalitat, i una estètica un punt gaudiniana amb dosis de llegenda, com ara les bruixes i bruixots de la gola de les Heures.

La Riera de Merlès és un corrent fluvial que transcorre pels municipis de Sant Jaume de Frontanyà, Les Llosses, Borredà, La Quar, Lluçà, Sagàs, Santa Maria de Merlès, Puig-reig i Gaià amb un total de 77,91 km. Els seus valors científics, ecològics, paisatgístics, culturals, socials, didàctics i recreatius presenten un paisatge únic a Catalunya i, per aquest motiu, és necessari protegir i conservar la Riera de Merlès a través del Pla d'Espais d’Interès Natural (PEIN), la Reserva Natural Parcial i la Xarxa Natura 2000.

 

Full de ruta per la conservació de l'Espai Natural Protegit de la Riera de Merlès

Les administracions locals, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, cossos de seguretat, propietaris agrícoles i forestals, empreses turístiques i associacions de defensa de la fauna i la flora han consensuat un full de ruta per la conservació de l'Espai Natural Protegit de la Riera de Merlès, per fer front a les problemàtiques que afecten a la riera i impulsar les seves enormes potencialitats de generació d’activitat econòmica.

 

Contingut del web relacionat - notícies

 

 

Per més informació

Servei de Desenvolupament Local
Agència de Desenvolupament del Berguedà
Tel. 93.824.77.00 ext 6
A/E: agencia@adbergueda.cat

 

 

    
Les accions estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Desenvolupament Local i cofinançades pel Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona

.

Contingut del web relacionat

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30/08/2016 - 15:11:31

Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de