logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 10:15:37 - 21/04/2019
Ets a: Inici > Projectes >
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Estratègia Berguedana

Com a conseqüència de la globalització, les regions i ciutats s’enfronten a un nivell de competència nou. Les administracions públiques tenen la responsabilitat de generar i dinamitzar actuacions col•lectives i d’oferir serveis innovadors per a les empreses, emprenedors i ciutadans que permetin als territoris competir millor. Així, cal planificar de forma consensuada les iniciatives de desenvolupament econòmic i estimular les col•laboracions entre amb agents a nivell local, regional, internacional, en el si de la quàdruple hèlix, amb màxima atenció i participació del sector privat.

La planificació estratègica es transforma en un avantatge competitiu al crear un full de ruta per a la presa de decisions i la distribució de recursos i esforços d’acord amb una priorització compartida i objectiva. És un “on volem anar” i “com pretenem arribar-hi”, construït a partir de les fortaleses, oportunitats i reptes del territori. L’estratègia ha de ser, doncs, una eina de consens, participació, execució, seguiment, transparència i millora.

Estratègia Berguedana 2015 – 2020

 

L'Estratègia Berguedana 2020 -eB2020- és una construcció col·lectiva que fem entre els agents públics, privats, entitats socials i ciutadans de la comarca del Berguedà amb l'objectiu d'afrontar amb èxit els reptes de les polítiques públiques de desenvolupament local i promoció econòmica comarcal, cal que les identifiquem i consensuem la manera compartida i ens dotem d'estratègies i projectes per portar-los a terme. L'eB2020 pretén ser l'estratègia global i compartida de la comarca del Berguedà en termes de desenvolupament econòmic essent els projectes que s'hi reflecteixen el full de ruta a seguir en els propers anys pels agents que actuen en el territori de referència.

La visió de futur del Berguedà la definim a partir de la valorització dels recursos endògens que ha d'esdevenir els reptes globals de l'estratègia en els propers anys. Una comarca que aposta per un model de desenvolupament sostenible basat en paisatge-natura-art-cultura-gastronomia-esport-qualitat de vida-cohesió social-salut-benestar...

Els objectius de l'eB2020 es sintetitzen en quatre grans àmbits d'actuació:

a) Convertir el Berguedà en un territori sostenible i de qualitat que fomenti els seus valors endògens de natura, paisatge i patrimoni que reverteixin en la qualitat de vida dels seus habitants.

b) Impulsar la innovació i la competitivitat empresarial implementant eines de creixement empresarial i ideant estratègies conjuntes entre activitats econòmiques sectorials, dedicant especial atenció a sectors amb potencial creixement futur i d'especialització territorial com el forestal, l'agroalimentari, el tèxtil, l'agrari i ramader, l'industrial, les energies renovables, el turisme i el comerç, sense deixar de potenciar els serveis, les noves activitats lligades amb la salut i els esdeveniments esportius, així com la diversificació del teixit empresarial i industrial.

c) Impulsar l'emprenedoria per afavorir i potenciar la creativitat com a motor de desenvolupament econòmic mitjançant la creació d'un entorn favorable que actuï en la població des de les persones en edat escolar, les persones adultes que volen convertir idees amb iniciatives econòmiques i els factors d'emprenedoria dins el propi teixit empresarial existent; així com fomentar la retenció i retorn del talent que marxa del territori establint programes de col·laboració entre la universitat i l'empresa.

d) El capital humà com a base de desenvolupament econòmic afavorint la qualificació de les persones al llarg de la seva vida laboral, prestant especial atenció a la població jove, les persones adultes amb necessitats de reciclatge professional i la formació específica en els sectors econòmics cercant la creació de diàleg i treball conjunt amb les necessitats del teixit empresarial de la comarca.

 

La nova Estratègia Berguedana 2015 – 2020 ha de representar un repte important per fer visibles les apostes de futur en l’àmbit del desenvolupament econòmic i territorial de la comarca.


 

 

Per més informació

Servei de Desenvolupament Local
Agència de Desenvolupament del Berguedà
Plaça Sant Joan, 16, 1r, 08600 Berga
Tel. 93.824.77.00 ext 6
A/E: agencia@adbergueda.cat

 

 

    
Les accions estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Desenvolupament Local i cofinançades pel Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona

Contingut del web relacionat

Contingut del web relacionat

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/10/2017 - 13:25:03

Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de