logo_ADBergueda
  • Data i hora oficials:
  • 02:07:10 - 26/03/2019
Ets a: Inici > Serveis >
Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

Suport i assessorament en projectes turístics

El 2007, el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà va posar en marxa un projecte de suport a les iniciatives turístiques de la comarca del Berguedà; col·laborant, assessorant, incentivant i gestionant si s’esqueia les diverses iniciatives a nivell local i comarcal per tal d’aconseguir una comarca turística de qualitat que suposés a l’hora un desenvolupament econòmic pel Berguedà.

Es va engegar un Projecte pilot d’artesania alimentària, que es trobava dins del programa de la Diputació de Barcelona “Productes de les nostres terres”, que tenia com objectiu donar suport al teixit empresarial de productes de qualitat i d’àmbit local. Primer es va fer un cens i diagnosi sobre el sector agroalimentari per tal de tenir un coneixement concret del nombre de productors i/o artesans, censar la tipologia d’activitats, els mercats de distribució i les metodologies dels productors i artesans de la comarca en assumptes d’organització i gestió empresarial. Es va fomentar la cooperació i l’associacionisme i es va potenciar a partir de les dades extretes la millora de la producció i comercialització i la venda directe (com per exemple la que es realitza en fires i mercats).

El Projecte pilot d’artesania alimentaria va esdevenir un cop aconseguits els seus objectius de creació, el projecte Posa el Berguedà al teu plat, amb el clar propòsit de ser un pla ambiciós de comunicació, difusió i promoció dels productors i artesans de qualitat de la nostra comarca. Actualment col·laborem amb uns 95 productors, aquest projecte es troba dins del programa “Productes de la terra” de la Diputació de Barcelona amb la finalitat d’ajudar i impulsar als productors i artesans del Berguedà a aconseguir la màxima difusió possible, la instauració dins del mercat alimentari i assolir l’activació d’una agrobotiga a la nostra comarca i implantar una marca col·lectiva de productes del Berguedà.

En el primer semestre del 2011 es realitzarà la proposta del nom de la Marca i el seu logotip, es donarà a conèixer el reglament d’ús de la Marca i es farà la promoció i difusió de la mateixa. Al llarg d’aquest 2011 entre altres actuacions per tal de potenciar la qualitat es col·laborarà amb la Fundació Alicia i en l’optimització de la gestió empresarial s’introduirà la Responsabilitat Social Empresarial en la gestió empresarial de les empreses agroalimentàries, es duran a terme programes de formació i sensibilització i s’activarà l’agrobotiga.

Es seguirà consolidant i promocionant la venda directe ja existent, a través de la participació en fires, i dins del Club dels Sabors i Rutes gastronòmiques es crearan 5 audiovisuals de les 5 rutes gastronòmiques (la ruta dels formatges, la dels embotits i la carn, la de les tradicions, la dels bolets i la del pa, la pastisseria i els dolços).

I finalment, en la tant important tasca de la comunicació i difusió del projecte Posa el Berguedà al teu plat s’engegaran campanyes de merchandising, es posarà publicitat en el Bus de Berga i es faran campanyes de publicitat i programes especialitzats en televisions locals, es publicitaran i es podran seguir tots els projectes a través de la pàgina web, el bloc de Posa el Berguedà al teu plat i les Xarxes Social, i a través de la presència en mitjans de comunicació com el Berguedà Actual, el Pànxing o el Tasta el Berguedà.

Localització: Agència de Desenvolupament del Berguedà - Oficines Berga

Contingut del web relacionat

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23/01/2014 - 19:00:17

Enllaços Relacionats:
Butlletí digital - Vols Informació dels cursos, ofertes de formació ocupacional i l'agenda d'activitats a la bustia de correu? apunta't-hi

Agència de Desenvolupament del Berguedà

Plaça Sant Joan, 16, 08600 Berga

Tel. 93.824.77.00

E-Mail: agencia@adbergueda.cat

Agència de col·locació autoritzada pel ministeri de Treball i Seguretat Social amb el Núm. 0900000138

Amb la col·laboració de